December komt er weer aan en dat betekent dat de voorbereidingen voor de feestdagen van start kunnen gaan. Eerst vieren we Sinterklaas. Zetten de kleintjes bij jullie in de familie nog hun schoentje of zijn jullie al overgegaan op het maken van mooie surprises? En het duurt ook niet lang meer voordat we met z’n allen kerstfilms kijken na het kerstdiner. De decemberweken zijn fantastisch, maar soms ook een beetje stressen. Wat hoe ga je dit jaar weer net zo leuk maken als vorig jaar? Deze blog helpt je daarbij.

Game show diner

Net als ieder jaar trekken jullie natuurlijk weer lootjes of zetten jullie de schoen. Hoe kun je het dit jaar een beetje unieker maken? Wat dacht je van een game show diner voorafgaand aan de Sinterklaasavond. Dit maakt het avondeten een stuk leuker. Iedereen kookt een gang voor het diner. Je kunt kiezen voor drie, vier, vijf of zelfs meer gangen. Je mag alleen niet zomaar starten met eten. Voordat je doorgaat met de volgende gang, speel je samen met familie en/ of vrienden een spel dat jullie kennen vanuit een game show op televisie. Zo is het avondeten een en al gezelligheid.

Kom in de kerstsfeer

Heel december kijk je natuurlijk uit naar de kerstdagen. Alleen waarom zou je niet al eerder in de kerstsfeer komen? Dit jaar kun je speciaal maken door een kerstdag te plannen voor de familie. Dit is een dag waarop jullie allemaal activiteiten doen die in het teken van kerst staan. Waar kun je dan bijvoorbeeld aan denken? Versier kerstkoekjes, maak warme chocolademelk met marshmallows, start met het optuigen van de kerstboom of ga ijsschaatsen. Het is ook leuk om de dag af te sluiten met een klassieke kerstfilm. Kies bijvoorbeeld voor Home Alone, Love Actually of The Holiday.  

Grillen met de familie

Het is best een uitdaging om ieder jaar weer met een feestelijke maaltijd te komen voor het kerstdiner. De ene keer kies je misschien voor beef wellington en de andere keer is het kalkoen. Na een aantal jaren kan het zijn dat de inspiratie een beetje opraakt. Heb jij dat gevoel? Dan is het een idee om de grillplaat uit de kast te halen. Dit betekent een en al gezelligheid! Iedereen kan zelf bepalen wat hij of zij op de grillplaat legt. Zo gril je een lekker biefstukje of een vegetarisch hapje. Ook zijn groenten lekker voor op de gril. Natuurlijk is het ook leuk om aan wat bijgerechten te denken. Het ideale aan grillen tijdens de kerstdagen is dat je niet uren in de keuken hoeft te staan, maar toch een feestelijk maal op de tafel weet te zetten.